Avondwandelvierdaagse 2017

08 mei 2017

IJsbaan gebouw Hof van Blom
17:30 - 21:30 uur
-

Social media

Van maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei 2017 vindt in Hattem weer de Avondwandelvierdaagse plaats met als startplaats  het ijsbaangebouw aan de Hof van Blom 92.

Tijdens deze 49ste editie van de vierdaagse in Hattem kan jong en oud weer 4 dagen wandelend genieten van leuke routes en plekjes in en rondom Hattem. De routes zijn elke avond 5 of 10 kilometer lang.

De 5 km-route is – zoals gebruikelijk – geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en dergelijke.. Deelnemers per scootmobiel zijn ook van harte welkom. De bedoeling is dat deze deelnemers iedere dag als eersten gezamenlijk vertrekken. Nordic-walkers kunnen ook deelnemen. Om de grootste drukte te vermijden wordt hen wel verzocht vroeg te vertrekken.

Dit jaar zal er géén 15 km route worden uitgezet. De laatste jaren werd het aantal deelnemers voor deze afstand steeds kleiner en na inventarisatie bij onder andere de scholen bleek er helaas ook dit jaar weinig belangstelling te zijn voor deze afstand. Voor de 5 en 10 km is gelukkig wel volop belangstelling.

De routes worden met pijlen aangegeven, en men krijgt bij de start een routebeschrijving mee. De coördinatoren van de scholen kunnen op zaterdag 6 mei 2017, alleen ten behoeve van een eventuele drinkplaats, een route afhalen bij het Vadesto's Panorama Paviljoen aan De Bleek 3 in Hattem.

JOGG

“Jongeren Op Gezond Gewicht Hattem”  (https://jongerenopgezondgewicht.nl) en Albert Heijn Hattem lanceren dit jaar de campagne ‘Ik loop gezond’ rondom de avondvierdaagse. Hiermee worden kinderen en ouders gestimuleerd om gezonde tussendoortjes en traktaties mee te nemen tijdens het lopen. De kinderen op de basisscholen ontvangen hierbij een leuke vierdaagse rugzak met informatie en tips voor een gezonde vierdaagse. Naast hoofdsponsor Vadesto zal ook Boni de vierdaagse weer ondersteunen.

De deelnemers starten maandag t/m woensdag vanaf 17.30 uur (10 km) resp. 17.45 uur (5 km).  Om uiterlijk 21.30 uur moeten de wandelaars zich hebben afgemeld.

Op de laatste dag, donderdag 11 mei,  wordt vanaf 17.15 uur gestart zodat alle wandelaars op tijd terug kunnen zijn voor het defilé dat precies om 19.30 uur start vanaf de Hollewand.

Alle deelnemers en scholen dienen elke dag vanaf het startpunt bij het ijsbaangebouw aan de Hof van Blom 92 te starten. Het is niet toegestaan vanaf andere locaties te starten of in te voegen.

Defilé.

De wandelvierdaagse, die onder auspiciën staat van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), wordt op donderdag 11 mei 2017 om 19.30 uur afgesloten met een défilé door de Hattemse binnenstad.

Alle deelnemers dienen zich dan ook tijdig vóór 19.30 uur bij de daarvoor aangegeven plaats op de Hollewand op te stellen om deel te kunnen nemen aan het defilé.

Inschrijven.

Inschrijven kan nog op maandag 8 mei, vanaf 17 uur bij het startpunt, het ijsbaangebouw aan de Hof van Blom 92.

Aanmelden vrijwilligers: Tientallen vrijwilligers (verkeersregelaard, inschrijvers, pijl-uitzetters, controle posten, enzovoort)  zijn in touw om het wandel evenement te doen slagen. Meer vrijwilligers zijn van harte welkom en kunnen zich bij de organisatoren aanmelden.

Kosten deelname: Kinderen t/m 14 jaar: € 3,50 p.p. Volwassenen: € 4,00 p.p.

Noteer alvast de datum voor volgend jaar: 14 t/m 17 mei 2018. Dat wordt dan de 50ste Avondwandelvierdaagse van Hattem!

laden kaart...
rabobank    triada