10de Chocoladefestival

14 okt 2017

Geen adres opgegeven
11:00 - 17:00 uur
Gratis

Social media

Het vestingstadje Hattem staat zaterdag 14 oktober 2017 voor de 10de keer geheel in het teken van het Chocoladefestival. Een groots evenement rond de tongstrelende lekkernij in alle denkbare variaties. Proeven, beleven en volop genieten van een wereld aan heerlijkheden, kunst en demonstraties in het aloude stadscentrum.

Met meer dan 60 deelnemers is de binnenstad van Hattem van 11.00 tot 17.00 uur in handen van vele kunstenaars, liefhebbers, professionals en amateur liefhebbers die allemaal 'iets' met chocola hebben en kunnen laten zien. Om ook de jongste generatie kennis te laten maken met deze oerlekkernij zijn er een aantal extra kinderattracties aanwezig, zoals een draaimolen en mini autos die rondjes rijden. Ook kunnen kinderen in de Dijkpoort een schilderijtje maken met chocola, en kunnen kinderen geschminkt worden.

De rijen kinderen bij  kapsalon Whair zullen er ook dit jaar weer ongetwijfeld zijn; dankzij de creaties van deze haarkunstenaars lopen weer vele kinderen met prachtige creaties in pure, bruine of witte chocola door Hattem als het ze lukt om een plek in een stoel te bemachtigen.

Nieuw dit jaar zijn ook het Cacaomuseum en het Chocolademuseum, die beide voorlichting in de vorm van een expositie geven. Uit Hattem zijn het Bakkerij- en Drostemuseum aanwezig. Maar wat dacht u van een fantastische uitleg over de combinatie wijn en chocola of een heerlijke combinatie met vlees en chocolade uit een Green Egg. 

Uiteraard ontbreekt de Brabantse band Spuut Elluf niet, die door de straten trekt met hun vrolijke carnavalskrakers. Ook de  Stadsomroepers zijn dit jaar weer aanwezig,

Een festival dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste van ons land.  Ras organiseert samen met de nieuwe eigenaar van A3 Jeroen Kikkert en in nauwe samenwerking met Rond Uit Hattem en tal van (inter)nationale chocolatiers en kunstenaars, het festival voor de tiende keer.

Het Chocoladefestival is op zaterdag 14 oktober 2017 tussen 11.00 en 17.00 uur in de binnenstad van Hattem en is gratis toegankelijk.

Actuele informatie is te vinden op www.chocoladefestival.nl, op facebookpagina 'Chocoladefestival Hattem' en via twitter @ChocolaHattem.

Het Chocolade Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Lions

Foto's

rabobank    triada