Brunch concertje bij Daentje

29 jan 2017

Huiscafé Daentje
10:30 - 14:00 uur
23,50

Social media

Lekker-Luie-Zondag-Brunch-Concertje
Zie je het voor je? Je stapt Daentje binnen op zondag 29 januari des morgens tussen 10.30 en 11.00 en een heerlijk glas versgeperste jus lacht je toe.

Vervolgens nestel je je voor het begin van een concert van pianist Bouwe Bruins genaamd 'To the Cradle'. Eigen composities, geïnspireerd door zowel klassieke muziek als jazz. Tijd vindt Bouwe een fascinerend onderwerp en daarom is het een belangrijk thema in dit concert. Muziek laat inzien dat tijd niet lineair beweegt maar circulair. Zoals in een cirkel kan het begin niet zonder het einde en andersom. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als in Newton's Cradle; een toestel met balletjes waarbij, als er één balletje in beweging wordt gezet, het balletje aan de andere kant in beweging komt. In theorie gaat deze beweging eindeloos door (circulair), was het niet dat de wrijving van de lucht dit tegenhoudt. Dit proces illustreert de wet van behoud van impuls en energie. Veel van zijn stukken zijn gebaseerd op dit principe van eindeloze herhaling. Een kort motief wordt herhaald en ontwikkelt zich verder, hetgeen hij 'tijdcirkeltjes' noemt.

Als je daar nog vol van bent, dan kun je dat vervolgens ook met je tafelgenoten delen tijdens een heerlijke lekker-luie-zondag-brunch.

Even onderuit met een kop koffie voor het tweede deel van het concert en daarna voor wie wil; met een beschreven wandeling in de hand op pad rond Hattem. Nog even al uitbuikend de toegevoegde calorieën er af lopen.

Heb je het beeld? Wie wil dat nou niet? En dat kan ook gewoon. Voor € 23.50 heb je een plek aan tafel en voor € 19.50 zijn er een paar plaatsjes aan de bar. Alleen op reservering hoor, want het huiscafeetje is maar klein en zo gevuld. De reservering is definitief als de betaling is ontvangen.

Hier even een luisterfragmentje van Bouwe.

laden kaart...
rabobank    triada