Retraiteweekend rondom ‘blue Monday’

20 jan 2017

Landgoed Hezenberg
08:00 uur
-

Social media

De maandag in de laatste volle week van januari wordt vaak bestempeld als ‘blue Monday’, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. Op deze dag zouden de meeste mensen zich neerslachtig voelen. De feestdagen zijn voorbij, vakanties ver weg en de dagen zijn donker. De Hezenberg in Hattem wil wat licht brengen gedurende deze sombere dagen en organiseert een retraiteweekend van vrijdag 20 t/m zondag 22 januari 2017. Aanmelden kan t/m 9 januari 2017 via www.hezenberg.nl/activiteiten.


Bezinnen op het leven

“Retraite is een tijd van bezinning. Je verlaat voor een tijdje je vertrouwde omgeving”, vertelt Gert Wijnstok, geestelijk verzorger bij de Hezenberg. “De Hezenberg is door haar gastvrijheid en prachtige ligging een geschikte plek om je in alle rust af te zonderen. Een vast dagritme met dagelijks terugkerende gebedsmomenten biedt daarbij structuur. Door de andere omgeving, het vaste ritme en het doorbreken van je dagelijkse gewoontes word je als het ware ‘stilgezet’. Hierdoor kun je op een nieuwe manier naar jezelf, je eigen leven en de wereld om je heen gaan kijken”, aldus Wijnstok. Retraitegasten beschikken over een eigen slaapkamer met douche en toilet. Gasten kunnen deelnemen aan de maaltijden en koffie/theemomenten in een gemeenschappelijke huiskamer.

Kracht in kwetsbaarheid

Het retraiteweekend wordt op zondag 22 januari afgesloten met een Ontmoeting op de Berg. Deelnemers voeren rondom het thema 'De kracht van kwetsbaarheid’ een creatieve opdracht uit onder begeleiding van creatief therapeut Esther Kuijvenhoven. Belangstellenden kunnen zich apart aanmelden voor deze activiteit via www.hezenberg.nl/activiteiten

laden kaart...
rabobank    triada