Kunstmarkt - Een wereld van kunst

20 mei 2017

Binnenstad van Hattem
11:00 - 17:00 uur
Gratis

Social media

Rond Uit Hattem heet u van harte welkom op de 11e editie van de Kunstmarkt Hattem– een wereld van kunst.

Meer dan zestig kunstenaars exposeren en bieden hun werk voor verkoop aan op het prachtig vernieuwde plein rondom de Grote Kerk. Er is een gevarieerd aanbod van schilderijen, grafiek, fotografie, beelden, keramiek, glas, sieraden, textielkunst en kunstzinnige houten meubels.

Daarnaast geven een aantal kunstenaars, waaronder de leden van het kunstenaarscollectief Kunstgilde Hattem, demonstraties: schilderen, druktechnieken, vilten, sieraden maken, beeldhouwen en portretboetseren.

Creatieve activiteiten

In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops, illustraties ontwerpen en pottenbakken. Bezoekers kunnen hun talent tonen op de 10 meter lange schilderwand, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen.

Muziekoptredens

Verhalenvertellers en sfeervolle muziek maken dit creatieve evenement compleet! Er zijn  verschillende kleinkunstpodia waar u kunt genieten van muziek en verhalen.

Schilderwedstrijd

Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Deze bordjes zijn gratis af te halen in de winkel (Achterstraat 6-8) vanaf maandag 3 april, en deze dienen uiterlijk 18 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem.

Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit!

Voor kinderen is er een aparte wedstrijd. Zij beschilderen tijdens de Kunstmarkt de bordjes en ook zij maken kans op mooie prijzen!

Kortom, een zeer gevarieerd programma. Reden genoeg om ook dit jaar de kunstmarkt te bezoeken!

Wilt u deelnemen aan de Kunstmarkt, neem dan contact op met info@ronduithattem.nl. We zijn ook nog op zoek naar leuke muzikale optredens.

 

Foto's

laden kaart...
rabobank    triada