Rommelmarkt in Hattem

02 sep 2017

Kerkplein Hattem
06:00 - 17:00 uur
-

Social media

Rommelmarkt in Hattem op zaterdag 2 september van 6.00 tot 17.00 uur

Laatste zaterdag van de schoolvakantie in regio Noord

Organisatie Bureau De Marktmeester organiseert in opdracht van Rond Uit Hattem, op zaterdag 2 september de grootste rommelmarkt van de Veluwe. De hele binnenstad van Hattem is omgetoverd tot één grote markt; ieder jaar ruim 400 deelnemers, meer dan 300 kramen en enkele tienduizenden bezoekers. Vanaf 6.00 uur ’s ochtends kunnen de koopjesjagers langs de vele kramen struinen. Particulieren proberen hun spullen aan de man te brengen, en de professionele marktkooplieden maken met hun koopwaar deze markt helemaal compleet. Op deze gezellige dag is voor iedereen wel iets te vinden, en wie weet verschijnt u binnenkort ook in het TV-programma “Tussen Kunst en Kitsch” en blijkt uw aankoop meer waard te zijn dan u had verwacht.

Kinderkleedjesmarkt

Er vindt een kleedjesmarkt plaats voor kinderen op de Noordwal en Schipperswal. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich melden bij de molen tussen 8.00 en 10.00 uur. De kosten voor deze kindermarkt is € 5,00 per kleedje. Deze prijs is inclusief het statiegeld van € 2,00 per kleed die de kinderen terugkrijgen als zij de kleedjes weer inleveren. Kinderen kunnen ook zelf een kleedje meenemen, maar dan toch even melden bij de marktmeester, en de kosten blijven hetzelfde, en ook zij krijgen € 2,00 terug wanneer zij zich bij vertrek afmelden bij de marktmeester. Reserveren voor de kleedjesmarkt is niet mogelijk!

Praktische info:

Voor het parkeren van hun auto kunnen de bezoekers gratis gebruik maken van het grote evenementenparkeerterrein dat wordt ingericht aan de Stadslaan. Bewoners die hun auto de gehele dag niet nodig hebben, kunnen deze eventueel parkeren in de parkeergarage (Koestraat). Er zal hier vanaf vrijdagavond 18.00 uur geen maximale parkeerduur van 2 uur gelden, maar parkeren is voor de bewoners mogelijk tot zaterdagavond.

Vrijdag 1 september wordt er in de binnenstad van Hattem druk gewerkt om de kramen voor de rommelmarkt op te bouwen. Om de opbouw zo goed mogelijk te laten verlopen, dienen de straten in het centrum vanaf 18.00 uur autovrij te zijn en worden de straten vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Tevens is vanaf vrijdag 1 september om 18.00 uur tot zaterdag 2 september om 22.00 uur een afsleepregeling van kracht voor het gehele parcours. Het rommelmarktparcours beslaat de gehele binnenstad inclusief Noordwal, Zuidwal, Schipperswal, Grote Gracht, en Stadslaan tot aan Stationslaan.

Vanaf vrijdagavond 18.00 uur worden er geen voertuigen meer de stad ingelaten, met uitzondering zaterdagochtend voor de deelnemers die hun standplaats gaan inrichten. Zaterdag vanaf 22.00 uur is het toegestaan om weer met de auto de stad binnen te rijden.

Voor alle bezoekers die op de fiets naar het evenement komen, is er een fietsenstalling ingericht op het schoolplein van de Van Heemstraschool, (Uilennest 10, dicht bij het centrum). Als organisatie willen wij dan ook iedereen die op de fiets komt, vriendelijk verzoeken om daar de fiets te plaatsen. Dit om te voorkomen dat andere mensen maar zeker ook omwonenden hinder ondervinden van geparkeerde fietsen.

Afsleepregeling
Er is een afsleepregeling van kracht! Parkeer daarom uw auto op de daarvoor aangewezen plaatsen en niet op groenstroken, fietspaden of stoepen, want de kans is groot dat uw auto dan wordt afgesleept. Mocht u twijfelen of u uw auto wel op een toegestane plaats heeft geparkeerd, informeer dan bij de verkeersregelaars die door de organisatie zijn ingezet. Zij kunnen u precies informeren waar u uw auto wel of niet mag parkeren.

Rond Uit Hattem en Organisatie Bureau De Marktmeester gaan er vanuit dat iedereen meewerkt en dat we er met z’n allen een mooi evenement van maken!

Voor vragen over uw deelname kunt u terecht bij de marktmeester:

www.de-marktmeester.nl

Contact: (038) 420 2252 of (06) 222 13517 / info@de-marktmeester.nl

laden kaart...
rabobank    triada