Culturele avond in de Andreaskerk - georganiseerd door Hattemer Oranje Vereniging (HOV)

31 jan 2017

Grote of Andreaskerk
20:00 - 22:00 uur
7,50

Social media

De 79e verjaardag van Prinses Beatrix zal in Hattem groots worden gevierd met een feestavond in de Andreaskerk.

In de mooie en historische Andreaskerk wordt een gevarieerd  programma gepresenteerd. Om er een blijvend accent aan te geven wordt een erkend wetenschapper gevraagd zijn/haar mening te geven over rol, nut en  waarde van Cultuur in onze samenleving. Dat doen we in een lezing van ca 30 minuten.

Deze lezing hebben we de Voermanlezing genoemd. Vader en zoon Voerman zijn de bekendste Hattemer Kunstenaars en hebben elk en samen Hattem een culturele glans gegeven.

We verwachten dat de sprekers in de  komende jaren  deze Voermanlezing tot een begrip weten te maken. Zeker is dat de eerste spreker garant staat voor een boeiend verhaal met een grote diepgang: Prof. Dr. Herman Pleij.

Herman Pleij ( Hilversum, 1943) IS EMERITUS HOOGLERAAR LETTERKUNDE aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft bijzondere belangstelling voor de cultuurhistorische achtergronden van de nationale identiteitsvorming. Hierover heeft hij meerdere wetenschappelijke publicaties en boeken geschreven. Ook is hij bekend van zijn televisieoptredens bij o.a. De Wereld Draait Door. In zijn  jeugd was hij een korte tijd semi professioneel voetballer bij SC het Gooi.

De avond zal verder worden ingevuld door Bert van de Wetering en Vesna Dimcevska.

Samen zullen ze romantische liederen ten gehore brengen

Bert is een bekende Hattemer als dirigent van het Chr. Mannenkoor DEV. Daarnaast is hij professioneel klassiek zanger, bas-bariton. Bert behaalde in 2007 zijn diploma aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen.

Bert is vooral te horen in oratoriumwerken zoals alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung en verschillende missen van Haydn, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk.

Bert zong met orkesten als Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum.

Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ o.l.v. Tilo Lehmann.

In het collectief ‘Vliegwiel’ werkte Bert samen met Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Anouk de Jong (piano) in twee theaterproducties: ‘Schuim’ en ‘As’. Zij stonden met deze productie in vele theaters in Nederland en ook op festivals.

In 2013 heeft Vesna Dimcevska haar masteropleiding aan het ArtEZ concervatorium in Zwolle afgerond, waar ze met Frank van der Laar werkte. In januari 2012 won ze de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam, en ze werd uitgenodigd een recital te geven op het Grachtenfestival in augustus 2012.

Sinds 2014 is Vesna docent aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, waar ze als pianobegeleidster van de Jong Talentklas werkt.

Vesna trad op als solist met het staatsorkest in Sofia en speelde solo- en kamermuziekrecitals in Macedonië, Servië, Bulgarije, Frankrijk en Nederland.

De toegangsprijs is € 7,50 (€ 5,00 voor leden HOV). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna en voor leden van de HOV uitsluitend in het Pannenhuis, Ridderstraat 22. Het toegangskaartje geeft recht op een kop koffie bij Banka aan het eind van de avond.

laden kaart...
rabobank    triada