Wandelexpositie 'Kijk hier ... kijk daar ... koeien!'

25 mrt 2017

Binnenstad van Hattem
10:00 - 18:00 uur
Gratis toegang

Social media

Koeien terug in de binnenstad van Hattem.

De geschiedenis van Hattem is nauw verbonden met de koe. Door de vele monumentale stadsboerderijen die Hattem rijk was, en die nog steeds in het straatbeeld te zien zijn, stonden de koeien voor de winterperiode binnen de stadsmuren op stal om vervolgens in het prille voorjaar weer richting de Hoenwaard te gaan. Met wandelexpositie ‘Kijk hier … kijk daar … koeien!’ zijn de koeien tijdelijk weer terug in de binnenstad van Hattem en wordt de koe in verschillende vormen getoond op 15 verrassende locaties en vertegenwoordigd door meer dan dertig kunstenaars uit Nederland, België en Frankrijk.

Tevens zal kunstschilder René Kinket op zaterdagen op diverse locaties op de route het thema koeien uitwerken op enkele etalageramen. De koe is niet alleen in de kunst maar ook in het dagelijks leven een geliefd onderwerp. De diverse werken die tijdens de wandelexpositie getoond worden, komen uit particulier en museaal bezit en vormen een spannende combinatie van kunst en kitsch. En om de koe in al haar luister te kunnen bewonderen worden ook de bewoners van de binnenstad uitgenodigd om hun koeiencollectie in deze periode te exposeren in hun vensterbank.

Startpunt van de wandelexpositie is Bruno Barat Art Gallery in de Kruisstraat, maar u kunt de wandelexpositie ook starten bij 2e Hansje in de Achterstraat, Het Pannenhuis in de Ridderstraat of een van de andere locaties.

Een etalagetentoonstelling in de Ridderstraat, ingericht met medewerking van Voerman Museum Hattem en Heemkunde Hattem, toont de geschiedenis van de koeien van Hattem. En bij Gudo in de Kerkstraat zijn frivolere exemplaren te bewonderen. Naast dat de koe op de diverse locaties geobserveerd kan worden, wordt de koe bij Eetcafé De Kruusing in de Kruisstraat als gehaktbal geserveerd.

De folder met plattegrond en wandelsuggestie is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en dus ook bij het Toeristisch Informatie Punt op de Markt. De locaties zijn vrij toegankelijk, met uitzondering van de museale collectie van Voerman Museum Hattem. Wél is de museumwinkel tijdens de openingstijden vrij toegankelijk. De wandelexpositie is van 25 februari tot en met 31 maart. De organisatie dankt Rond Uit Hattem voor haar steun en wenst u een inspirerende wandelexpositie in de mooie Hanzestad Hattem, die u nog lang zult ‘koe’steren.

laden kaart...
rabobank    triada