Déjeuner sur l’herbe in AtelierTuin Hessenweg

17 jun 2017

AtelierTuin
11:30 - 17:00 uur
-

Social media

Het is lente! Tijd om weer naar buiten te gaan en iets nieuws te ondernemen. En dat kan met de leden van Kunstgilde Hattem. Dit jaar organiseert het gilde wederom een lenteactiviteit en wel onder de naam Déjeuner sur l’herbe.

Déjeuner sur l’herbe wordt gehouden op zaterdag 17 juni van 11.30 uur tot 17.00 uur in de AtelierTuin aan de Hessenweg 80 in Hattem, een unieke en inspirerende locatie met volop ruimte waar zowel overdekt als in de buitenlucht genoten kan worden van wat er allemaal aangeboden wordt, en bestaat uit een uitgebreide en comfortabele picknick, tafels en stoelen zijn aanwezig, en een viertal workshops.

De vier workshops worden uiteraard gegeven door gildeleden. Dit jaar worden de volgende workshops aangeboden: ‘portretschilderen’, ‘Picasso-kop in vilt’, ‘fijnschilderen op paneel’ en ‘amulet van speksteen’.

Anneke Bagerman geeft de workshop ‘portretschilderen’. Zij neemt u eerst mee op een reis door de geschiedenis van de portretkunst en middels basisprincipes, zoals opbouw, verhoudingen en mengen van huidskleur, maakt u onder haar kundige leiding en aan de hand van zelf meegebrachte portretfoto’s een portret met acrylverf op doek.

Wilt u juist een abstract portret maken? Dan is de workshop ‘Picasso-kop in vilt’ van Willeke Klaassen iets voor u. Met vilten lapjes wordt een portret in de stijl van Picasso samengesteld. Aan het eind van de dag neemt u een modern viltschilderij mee naar huis.

Gertiene Post zal haar expertise met u delen tijdens de workshop ‘fijnschilderen op paneel’. Zij heeft zich voor deze workshop laten inspireren door de picknick. Stap voor stap maakt u tijdens deze workshop een fruitig tafereeltje op een klein paneel.

Alice van der Sluis begeleidt u tijdens de workshop ‘amulet van speksteen’. Eind van de workshop heeft u de geweldige eigenschappen van de zachte speksteen ervaren en zult u verrast zijn over uw in relatief korte tijd behaalde resultaat.

Door de persoonlijke begeleiding van de gildeleden zijn alle workshops zowel voor gevorderden als voor beginners. Het desbetreffende materiaal staat voor uw klaar.

De kosten van deelname voor deze complete middag bedragen € 35,00. Meld u tijdig aan, zodat u ook daadwerkelijk aan de workshop van uw keuze kunt deelnemen, want per workshop is er plek voor slechts acht deelnemers.

Aanmelden kan tot 1 juni a.s. via kunstgildehattem@gmail.com. Vermeld in uw aanmeldingsmail uw naam en contactgegevens en de gekozen workshop. Zie tevens www.kunstgildehattem.exto.nl.

laden kaart...
rabobank    triada