Gedichten rond en op de pont - bij theeschenkerij Oldeniel

16 jul 2017

Theeschenkerij Oldeniel
14:00 - 16:00 uur
Gratis toegang

Social media

Vijf dichters treden op bij Oldeniel

in kader kunstproject IJsselbiënnale

HATTEM/ZWOLLE - Vijf dichters treden zondagmiddag 16 juli op bij theeschenkerij Oldeniel aan de Hattemse kant van de IJssel. Het gaat om Michelle Brouwer uit Zwolle, Are Meijer uit Amsterdam, Niels Blomberg uit Almere, Vincent Corjanus uit Kampen en Hans Lambrechts uit Hattem.

Het optreden is zowel gelinkt aan het culturele jaarprogramma van Oldeniel als het kunstproject de IJsselbiënnale met een breed scala aan activiteiten tussen de steden Doesburg en Kampen. Michelle Brouwer (geboren in 1991) schreef het winnende gedicht voor de IJsselbiënnale-gedichtenwedstrijd.

Het optreden begint rond 13.45 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Ook zullen de dichters nog een paar keer meevaren op de veerpont tussen Hattem en Zwolle met een gedicht van eigen hand.

Michelle zal haar winnende gedicht ‘Wervelkolom’ ook voordragen in Hattem. De Zwolse dichteres studeerde in 2016 af aan Creative Writing, de schrijfopleiding van kunstacademie ArtEZ in Arnhem, met een gedichtenbundel over de Groningse gasbevingen.

Are Meijer (1951) deed ook mee aan de gedichtenwedstrijd en zijn inzending werd door de IJsselbiënnale-jury beoordeeld met één van de twee te vergeven eervolle vermeldingen. Hij won in 2016 de Freudenthal Preis en was daarmee de vijfde Nederlander die deze eer te beurt viel.

Vincent Corjanus (1995) heeft ondanks zijn jonge leeftijd en een nog ingebouwde sabbatical van 2,5 jaar al vier dichtbundels op zijn naam staan. Hij zal in Hattem niet alleen gedichten voordagen maar ook enkele poëtisch getinte liederen zingen met gitaarbegeleiding.

Hans Lambrechts (1963) trad de afgelopen jaren meerdere keren op bij Oldeniel. Hij werkt frequent samen met andere dichters, beeldend kunstenaars en musici, zowel in als buiten de regio Zwolle. In 2011 en 2012 was hij stadsdichter van Elburg.

Niels Blomberg (1958) sleepte als dichter verschillende nominaties en concrete prijzen in de wacht, waaronder in 2003 de poëzieprijs van Almere. Daarnaast werd hij in 2006 benoemd tot eerste waterdichter van het waterschap Zuiderzeeland.

Zie voor meer informatie over deze en andere IJsselbiënnale-activiteiten: www.ijsselbiennale.nl

 

laden kaart...
rabobank    triada