Luilakbollen in het Bakkerijmuseum.

05 jun 2017

Nederlands Bakkerijmuseum
13:00 - 17:00 uur
-

Social media

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem laat een oud Pinkstergebruik herleven. In de moderne bakkerij van het museum is op tweede Pinksterdag al heel vroeg bedrijvigheid.

Bij het krieken van de dag steken de bakkers zich in hun wit gestevende bakkersbuizen om overheerlijke Luilakbollen te maken. Een eeuwenoude traditie, waarbij langslapers met Pinksteren geacht werden te trakteren op deze rijk gevulde lekkernijen.

Tarwe- en roggebloem verrijkt met een mengsel van melk, krenten, rozijnen, basterdsuiker en kaneel vormen op de Veluwe de basis voor deze niet te versmaden traktatie. Warme stroop en klontjes roomboter stonden al klaar op de ontbijttafel als vaste begeleiders van deze niet alledaagse traktatie.

Warm gegeten kwamen de bollen het beste tot hun recht vond de bakker en daarom blies hij direct nadat de broodjes uit de oven waren gehaald en staand in de deuropening van zijn bakkerij op de bakkershoorn. Een niet te negeren signaal aan de klanten dat de bakker zijn werk had gedaan.

Kom op tweede Pinksterdag naar het Nederlands Bakkerijmuseum om te genieten van deze traktatie met historie, Het bakkerijmuseum zou het bakkerijmuseum niet zijn als er voor een jeugd niet ook nog een leuke bakactiviteit werd georganiseerd.

Hebben de kinderen een koek gebakken en heeft u het buikje gevuld met onze zoete verleidingen dan is het tijd om plaats te nemen in het museumtheater voor een wervelende broodshow.

Lekker lachen en luilakbollen smikkelen leuker kan het bijna niet!

Openingstijden: 2e Pinksterdag: 13:00 uur tot 17:00 uur. Kinderbakactiviteiten: 13:00 tot 16:00 uur

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.nl

laden kaart...
rabobank    triada