Dans Onder de Linden & Open Monumenten Dag

09 sep 2017

Bruno Barat Art Gallery
11:30 - 15:00 uur
5,-

Social media

Niet te missen! De binnenkant van een kunstgalerie en de achtertuin van dezelfde kunstgalerie als verrassende danslocatie voor zowel klassiek ballet als moderne dans! Dat kan binnen een klein uurtje beleefd worden, op de Open monumenten dag, zaterdag 9 september 2017 om respectievelijk 11.30 uur en 14.00 uur.

Choreograaf (en voormalig solist van Het Nationale Ballet in Amsterdam) Bruno Barat maakt samen met Hanneke Rinkel, Ingrid ten Koppel en Roeland Omlo, drie volwassen dansers van Balletstudio Carla Nijland uit Zwolle, een tweedelige dansvoorstelling op locatie in de statige voormalige pastorie (huisvesting van Bruno Barat Art Gallery) aan de Kruisstraat 21 in Hattem. Het geheel wordt in volgorde ondersteund met pianomuziek, pop (Era/Eric Levi) en klassieke zang (Carmina Burana/Carl Orff)

De binnenstad van Hattem met haar talloze historische gebouwen en binnenkamers van woonhuizen is jaarlijks het ideale decorum voor intieme podiumkunsten optredens die men wandelend kan bekijken in een informele en ontspannende sfeer. De kunstgalerie op haar beurt is sinds haar vierjarige bestaan al vaak het toneel geweest voor bijzondere muziek - en zangoptredens.

Maar nu voor het eerst in onze Hanzestad zal het publiek vier trainende en uitvoerende dansers van zeer dichtbij kunnen beleven. Eerst omgeven door de tentoongestelde fotokunst van kunstfotograaf Hans Borst op de gladde parketvloer tijdens een korte klassieke ballettraining (eerste deel) waardoor bezoekers de meestal voor het publiek niet vrij toegankelijke ‘warming-up’ van de dansers kunnen volgen waarin concentratie, lichaamsverkenning en beheersing een cruciale functie vervullen. Vervolgens moderne dans op zijn mooist (deel twee) tussen de nazomerweelde van de tuin op de ruwe bakstenen van de strakke looppaden van de achtertuin onder de majestueuze lindebomen van de eeuwenoude Noordwal. Kortom een totaalbeleving.

Dit unieke dansoptreden is voor de uitvoerders een uitdaging van eerste formaat vanwege de functionele vertoning van academische elementen van het eerste deel en vervolgd door de expressiviteit van bewegingen uit de moderne dans van het tweede deel. Een andere uitdaging voor de dansers is dat mogelijke ‘ongunstige’ weeromstandigheden geen belemmering betekenen maar juist een extra dimensie aan het binnen-buiten dansgebeuren geven. Een extra reden om deze eerste editie van “Dans Onder de Linden” niet te missen. Wij verheugen ons om dit met u te delen.

Graag tot ziens,

Hanneke, Ingrid, Roeland en Bruno

Toegangsprijs: € 5,00

Datum: 9 september om 11.30 uur en 14.00 uur

Locatie: Kruisstraat 21 / Noordwal 1C, 8051 GD Hattem

Kaartverkoop & Informatie & Aanmelden: Tel: 038 – 4547533 / 06-46893284

Email: brunobnl@yahoo.com

laden kaart...
rabobank    triada