Anton Pieck Museum

Address

Noordwal 31
Hattem
Bezoek website
www.antonpieckmuseum.nl

Social media

Beleven, bewonderen en doen in het Anton Pieck Museum

Treed via de historische binnentuin binnen in de sprookjesachtige wereld van Anton Pieck. Struin rond in het knusse museum en waan je in Pieck's atelier terwijl je van heel dichtbij zijn werkplek en materiaal bewondert en je je inleeft in de vele sprekende schilderijen, etsen en grafieken. Bekijk de inspirerende wisseltentoonstellingen en beleef de vele workshops en activiteiten voor jong en oud!

Beleven

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats. Terecht is hier dan ook in 1984 het “Huis voor Anton Pieck” gevestigd. Pieck hielp zelf mee met het ontwerpen van het binnenplaatsje, de gevel en het interieur van 'zijn' museum. Zijn kenmerkende 'sprookjesachtige' stijl is dan ook duidelijk terug te vinden in de vormgeving van het museum.

Bewonderen

Anton Pieck, vooral bekend om zijn romantische illustraties en als geestelijk vader van het sprookjespark 'De Efteling', was een veelzijdig kunstenaar. In het museum bewonder je zijn werkplek, zijn eigen etspers en een uitgebreide collectie van zijn werk. De vaste collectie wordt aangevuld met steeds wisselende tentoonstellingen, zoals op dit moment: 'De eeuw van Pieck', 'Dit vind ik nu mooi' en de te verwachten tentoonstelling rondom de prentenboeken van Ingrid en Dieter Schubert. Bekijk de website voor de laatste informatie over tentoonstellingen en lezingen.

Doen

Het museum organiseert diverse workshops en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen zijn er museumspeurtochten en workshops 'Eftelingsprookjes illustreren' en 'linoleum snijden'. Voor volwassenen zijn er workshops 'etsen' waarbij de originele etspers van Anton Pieck wordt gebruikt. Daarnaast zijn er diverse activiteiten op aanvraag mogelijk, zoals de 'museumrondleiding', het dagarrangement 'Ontdekkingstocht door gastvrij Hattem' en 'de schilderreis door Hattem'.

 

Adres: Noordwal 31, 8051 ES, Hattem
Telefoon: 038 - 444 2192 - Fax: 038 - 444 0612

Website: www.antonpieckmuseum.nl
Facebook: www.facebook.com/AntonPieckMuseum

laden kaart...
rabobank    triada