Gezellige Kerstmarkt in Hattem

Kerstmarkt in Hattem op vrijdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur
Een gezellig sfeervol evenement!

Op vrijdag 14 december is de Kerstmarkt weer in Hattem, een gezellig sfeervol evenement!

Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen, en op de markt wordt een sfeervol horecaplein ingericht. Natuurlijk zorgen we ook voor sfeervolle muziek en gezellige activiteiten. Bovendien hebben we een leuke verrassing dat boerin Steffi, bekend van TV, ook naar de kerstmarkt komt!

Kerstmarkt - kramen
De kerstmarkt zelf bestaat uit een flinke hoeveelheid kerstkramen rondom de kerk, veelal door particulieren ingericht met de leukste kerstspulletjes die je je maar kunt bedenken. Handgemaakte kerststukjes, kransen, vogeltaarten, sjaals, mutsen, kaarsen dus als je nog kerstinkopen moet doen dan moet je zeker naar Hattem komen. Natuurlijk hebben we ook aan de inwendige mens gedacht; op het marktplein is een gezellig horecaplein ingericht met veel eetstalletjes met hartige en zoete hapjes, heerlijk belegde broodjes, oliebollen, glühwein, koffie, warme chocolademelk en lekkere zelfgemaakte erwtensoep. Kom gezellig eten op de Kerstmarkt!

Talloze activiteiten
Op de markt en door de straten zijn vele muzikale optredens van o.a. de Midwinterhoorn blazers, popkoor Unlimited Sound, Gospelkoor Inspiration, Multiple Voice, Stop Talking, Nos Tantum, en PR Dialect koor Apeldoorn. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor kinderen zoals knutselworkshops en een draaimolen. Bij de Molen is een levende Kerststal en kunnen kinderen op een ezeltje rijden. Er zijn doorlopende demonstraties van Staphorster stipwerk. Bezoekers kunnen tegen vergoeding deelnemen aan de doorlopende workshop kaart of kerstballen stippen. Bij 2e Hansje kunt u 's avonds een workshop volgen om een mooi kerststuk te maken, inschrijven bij 2e Hansje in de Achterstraat.

Een vrolijke kerstman, een muzikale steltloper en een grappige kerstmannen-act op skies komt u ook tegen in de winkelstraten van Hattem.
Ook erg sfeervol is een groep van 25 mannen en vrouwen die op historische fietsen uit de begintijd rijden met van die grote voorwielen, traditioneel gekleed volgens de mode uit die periode. De dames fietsen parmantig rond met van die mooie tasjes en de historische fietsen zelf zijn uitgerust met van die carbidlampjes. Een mooi gezicht. Verder is er een taxateur op het stadhuis aanwezig. Iedereen kan daar zijn al of niet waardevolle spulletjes laten taxeren.

Boerin Steffi van bekend TV programma
Boerin Steffi en Roel hebben elkaar helemaal gevonden. Wat een leuk stel zijn ze toch! In het geheim zijn Steffi en Roel afgelopen zomer al bij IJssellam op de Hoenwaard geweest en - hoe kan het ook anders - ook deze twee fijnproevers zijn sindsdien fan van  IJssellam (h)eerlijk lamsvlees uit de Hattemse uiterwaarden. Gelukkig zijn er sinds afgelopen zondag geen geheimen meer en mogen Steffi en Roel zich in het openbaar vertonen. Op vrijdag 14 december komt ze samen met IJssellam naar de Kerstmarkt in Hattem. Wilt u een door Steffi uitgereikt vleespakket van IJssellam winnen? Kijk dan op Facebook.

Gratis Kerst-stadswandeling
Voor wie een lantaarnoptocht met kaarsjes mee wil maken is er een gratis stadswandeling met gedichten om 18.30 uur. Altijd weer een schitterend schouwspel en goed om de kerstsfeer compleet te maken. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. De wandeling start bij het Toeristisch Informatie Punt. U kunt zich aanmelden via info@ronduithattem.nl.

Wij begroeten u graag op onze gezellige Kerstmarkt op vrijdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur!
Rond Uit Hattem wenst u ook alvast fijne Feestdagen & veel geluk in 2019!

Foto's

14 dec 2018

Binnenstad van Hattem_1624
14:00 - 21:00 uur
-

Social media

rabobank    triada